СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - СЕВЛИЕВО

НОВИНИ И АКТУАЛНИ ДЕЙНОСТИ УЧЕБНА 2020 /2021 ГОДИНА

 

Архив новини

 

Covid-19 - ученици под карантина, нови дезинфекциращи апарати в училище

УЧЕНИЦИ ПОД КАРАНТИНА
На 25.09.2020 около 18:30 ч. родител информира класен ръководител, а той съответно директора на СУ "Васил Левски" - Севлиево за положителен PCR тест за Ковид-19 на ученичка от 11 клас. Същата вечер директорът уведомява Началника на РУО-Габрово, дежурния служител в РЗИ-Габрово и община Севлиево за случая. Предоставени бяха на РЗИ списъци с имена и телефони на контактните ученици от паралелката и от сборната група по профилиращ предмет, с която ученичката е провела час в сряда. В този ден е била последно на училище. Уведомени бяха и родителите на учениците от трите паралелки 11 клас, както и всички учители и служители.
На 26.09 сутринта бе извършена цялостна дезинфекция на училището от лицензирана фирма. Беше публикувано съобщение, че всички контактни ученици ще бъдат карантинирани. По предписание на РЗИ под карантина са 36 ученици. На 28.09 служител на РЗИ връчи писмени предписания на техните родители.
За да има равнопоставеност за обучението, всички ученици от 11-те класове преминаха на обучение в електронна среда от разстояние (ОЕСР) за периода от 28.09 до края на карантината.
Предписание беше връчено и на директора на училището. В него, във връзка с изпълнение на Мерките за безопасна среда в условия на Covid-19, е заложено: родителите на учениците от 11-те класове, да провеждат 14-дневно наблюдение за проява на симптоми на Covid-19 и да информират при наличие на такива РЗИ-Габрово; да се извърши щателна дезинфекция на стаите, в които са учили 3-те класа и да се спазва строг противоепидемичен режим в СУ "Васил Левски" - Севлиево.
След разговор с РЗИ учителите и друг персонал от училището няма да бъдат карантинирани, защото ползват постоянно лични предпазни средства, което намалява риска от заразяване.
Преподавателите и учениците приемат сравнително спокойно настоящата ситуация.
Вече 6 месеца живеем в условия на епидемична обстановка и трябва да спазваме предписанията на МЗ, за да намалим риска от разпространение на вируса. Нека бъдем отговорни към своето здраве и това на близките ни!
НОВИ ДЕЗИНФЕКЦИРАЩИ АПАРАТИ
От петък на 3-те входа на училището има поставени автомати за сензорно управление за безконтактно дезинфекциране на ръце. Автоматичните апарати ще впръскват антисептик/дезинфектант, гарантиращ стерилност на ръцете и премахване на патогенни бактерии чрез иновативна и екологична технология. Тези апарати са доставени по инициатива и финансова подкрепа от Училищно настоятелство при СУ "Васил Левски".

Обучение в електронна среда от разстояние

Европейски ден на езиците - 26.09.2020 година

Представлявани от 47-те държави членки на Съвета на Европа 800 милиона европейци се насърчават да изучават повече езици както в училище, така и извън него. Съветът на Европа окуражава многоезичността на континента с убеждението, че езиковото многообразие е средство за постигане на по-добро междукултурно разбирателство и ключов елемент от богатото културно наследство на Европа.
Традиционно ЕКК "Чужди езици" в СУ "Васил Левски" отбелязва Деня на езиците с инициативи в паралелките с интензивно чуждоезиково обучение - беседи, презентации, танци.
Във второто голямо междучасие в петък (25.09. 2020), г-жа Р. Стоянова, учител по немски език, г-жа Г. Рачева, учител по руски език и Борислав Маринов, ученик от XIIБ клас подредиха кът с книги, снимки и предмети, илюстриращи трите езика, изучавани в училище.

Учениците можаха да си вземат весели цветни листчета с думи на английски, немски и руски с превод, предоставени от г-жа Валя Събчева, педагогически съветник. Учителката по английски език, г-жа Снежана Цонкова подбра актуални, съвременни песни на трите езика, които звучаха на рекламния монитор в коридора и спечелиха вниманието на минаващите.

Открита е процедура за кадидатстване за нови членове на УС

Актуално! На вниманието на ученици и родители!

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА, ПОСЕЩАВАЩИ ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ И УЧИЛИЩА В УСЛОВИЯТА НА COVID-19

Открихме учебната 2020/2021 година

Честит първи учебен ден!
Днес наистина е повторимо неповторим 15 септември, защото след 6 месеца училището ни е отново е една пъстра палитра от ученици, преподаватели, гласове, емоции. Отново ще се оживи Средно училище "Васил Левски" и вярвам с още по-голям трепет и вълнение ще очаквате биенето на училищния звънец.
Най-нетърпеливи със сигурност сте вие, първокласници? Предстои Ви една интересна година, през която ще пораснете много, ще се научите не само да четете и да пишете, но и да мислите свободно, да откривате красотата на познанието, водени умело от Вашите учители. Може да ви е малко трудно, но в повечето случаи ще е забавно и весело. Бъдете любопитни, четете, питайте, откривайте нови и непознати светове.
На всички вас, които преминавате към нов етап в образователния си път и сте вкусили от очарованието на училището, пожелавам една успешна и ползотворна година.
Една китайска поговорка гласи: "Знанието е съкровище, което ще последва своя собственик навсякъде." Скъпи дванадесетокласници, сигурен съм, че вие сте уверени в себе си и се целите наистина високо, защото знанията и уменията са богатство.
Мили ученици, пожелавам Ви вълнуваща и незабравима учебна година, изпълнена с много предизвикателства и наситена с емоции. Бъдете амбициозни и следвайте мечтите си!
Скъпи, родители, пожелавам търпение и любов, с които да подкрепяте усилията на Вашите деца по пътя на тяхното образование, израстване и усъвършенстване. Бъдете съмишленици на учителите в тяхното дело!
Първият учебен ден ми дава повод да засвидетелствам дълбокото си уважение към Вас, учителите, които изграждате от учениците знаещи и можещи личности. Съхранете енергията и вдъхновението си на професионалисти, осъзнаващи значимостта на своята мисия. Нека като екип да продължим да инвестираме в бъдещето на младите хора на Севлиево!
На добър час на всички! Честит празник!

Тома Томев – директор на СУ "Васил Левски"

Виж повече за празника в новини от местните медии ТУК!

Посрещаме новата учебна година с обновени класни стаи

ЕКИП "БРИМ‘20" - ЗА УЧИЛИЩЕТО С ЛЮБОВ!!!

И тази учебна година ръководството на СУ "Васил Левски" положи усилия да реновира матерално-техническата база. 4 обновени класни стаи грейнаха с усмивките на учениците от СУ "Васил Левски".
Особена атмосфера цари в класната стая на 7д клас, на г-жа Ваня Ангелска, в която екип от ученици eнтусиасти реализира проекта "Веселите музиканти". Идеята за абстрактните рисунки е на Борислав Маринов от 12б, а привлечени към идеята бяха още Иоан Данаилов и Мартина Тотевска – 12б, както и Ренета Николова – 11а. Учениците успяха за 3 дни да изрисуват ремонтираната класна стая, изразходвайки минимални средства и подкрепени от преподавателите по изобразително изкуство Иван Иванов и Иван Денчев. Екип "БРИМ‘ 20" не е случаен: Борислав е по идеите, краевед, търсач и съхранител на историята на града, автор на гниги, доброволец в училищната библиотека, член на Интеракт клуб Севлиево, Ренета е член на ученически съвет, активист в социалната и културна сфера, дълги години рисува под ръководството на Снежана Велчева, част от Интеракт клуб – Севлиево, Иоан – дълги години пее в музикалната формация на г-жа Ангелска и част от клуб "Традиции и сцена", рисува с ентусиазъм и му предстои самостоятелна изложба, активен участник в училищния живот; Мартина – таланлива художничка, възпитаничка на Васко Василев, с успешна първа самостоятелна изложба, автор на корица за книга, със засилен интерес към природни науки.
В СУ "Васил Левски" е традиция ученици да реализират собствени идейни проекти, водени от желаниято да оставят в наследство творческа си енергия, въображение и талант.

Актуално! На вниманието на ученици и родители!

Актуално! На вниманието на ученици и родители!

Първи родителски срещи за учебната 2020/2021 година

Актуално! На вниманието на ученици и родители!

В изпълнение на ангажиментите си към децата и учениците Министерството на образованието и науката партнира с държавни институции и неправителствени организации, обединени от обща цел.
В тази връзка са разработени:
- Правила за безопасност на децата и учениците в компютърната мрежа в детската градина, училището и в интернет, разработени от Държавна агенция „Закрила на детето“ с участието на експерти от отдел "Киберпрестъпност" към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и с Центъра за безопасен интернет.
                               Запознай се с правилата ТУК!

- Кратък наръчник за родители "Готови ли сме за учебната 2020/2021 година в условията на COVID-19", разработен от Асоциация "Родители".
                                                                                     Запознай се с наръчника ТУК!

Актуално!

ГРАФИЦИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПОПРАВИТЕЛНИ И ПРИРАВНИТЕЛНИ ИЗПИТИ,
СЕСИЯ СЕПТЕМВРИ, У1ЕБНА 2019/2020 ГОДИНА