СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - СЕВЛИЕВО

УЧЕНИЧЕСКИ СЪВЕТ

ДЕЙНОСТИ УЧЕБНА 2019/2020 ГОДИНА

Архив

 

 
РЪКОВОДСТВО 2018/2019 УЧЕБНА ГОДИНА

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
    Преслава Куртева, XIA клас
ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛ:
    Елица Иванова, XБ клас
СЕКРЕТАР:
    Йозлем Юмерова, XIA клас
КАСИЕР:
    Ренета Николова, XA клас

ЧЛЕНОВЕ:
    - Ивелина Белоева, XIA клас
    - Калоян Тодоров, XIA клас
    - Сибел Абазова, XА клас
    - Моника Генкова, IXБ клас
    - Николай Недев, IХА клас
    - ергана Златанова, IХА клас

  УСТАВ:         Виж ТУК!
 
 

Седмицата на доброто в училище

В средно училище "Васил Левски", гр. Севлиево, учениците отбелязват "Седмицата на доброто" всяка поредна година. Тази година празничните дни се осъществиха в пълен мащаб от идеи.
Организацията беше поета от Ученически съвет при училището, както и доброволци, които им помогнаха. Учениците разработиха план за действие, с който разпалиха пламъка на доброто у всеки.
Първият ден от седмицата беше посветен на усмивката, нарича се "Ден на усмивката" (24.02). В този ден учениците бяха се погрижили за декора, като облепиха всички стени в училище с усмивки, проектираха видео материали по темата. На огледалата в тоалетните бяха залепени листчета с цитати и комплименти, които всеки би искал да чуе, за да повдигне самочувствието си, като по този начин провокираха усмивки у много от тях. За Деня на усмивката членовете и доброволците на ученически съвет бяха подготвили игра, предназначена за деца от начален етап. Играта се състоеше в подхвърляне на топка и разменяне на комплименти, като основната цена беше да се събуди доброто у хората и те да се почувстват оценени и обичани.
Вторият ден от Седмицата на доброто беше "Ден на прегръдката" (25.02). Фоайето беше украсено с банер и хартиени прегръдки. Учениците бяха закачили върху себе си табели с надпис "Би ли ме прегърнал?" И с тези табели получаваха хиляди прегръдки. Доста деца и учители взеха участие, поставяйки си значки за прегръдки.
Третият ден от седмицата беше "Ден на розовата фланелка" (26.02). Идеята на празника се състои в подкрепа на децата, които са обект на насилие в училище. Историята на този празник се състои в насилие на момче, дошло на училище с розова фланелка, след което било наранено с подигравки, обиди и насилие. Двама негови съученици купуват хиляди розови тениски и всяка година на този ден много ученици ходят на училище, облечени с тях.
"Денят на Розовата фланелка" беше честван като голяма част от учениците дойдоха на училище с розова блузка в подкрепа на децата, обект на насилие. Членовете на Ученически съвет изработиха коркови дъски, върху които залепиха предварително изрязани дръвчета. Върху тези дръвчета учениците закачаха с кламерче розови тениски, също предварително подготвени, на които записаха нещо мило, някакъв цитат или думи, с които да повдигнат самочувствието и да събудят доброто у този, който ги чете.
Последният ден от "Седмицата на доброто" беше "Ден на доброто" (27.02). Учениците решиха да отбележат празника като отидоха в първи и четвърти клас, за да изиграят с тях игра, която да покаже, че не бива да нараняваме съучениците си. Всяко дете получи хартиено сърчице. То символизираше сърцето на негов приятел. След това мъниците трябваше да смачкат сърчицето и да опитат да върнат сърцето в предишния му вид. Те видяха, че това е невъзможно и осъзнаха, че това се ще се случи със сърцето на техния приятел ако го наранят с лоши думи или действия. Втората игра се състоеше в рисуване. На учениците бяха раздадени листчета, на които да нарисуват нещо, с което ще накарат съученика до тях да се усмихне.
Ученически съвет пожела всички ученици да се почувстват обичани, да открият дори и капка добро в себе си и да я предадат нататък.

Денят на влюбените в СУ "Васил Левски"

На 14.02.20г. в СУ "Васил Левски" отбелязаха Деня на влюбените. Организацията бе поета от Ученически съвет и техни помощници. Бурната подготовка за празника започна още преди седмици.
Както всяка година, още преди биенето на първия звънец, учители и ученици бяха посрещнати с пожелания, прецизно изработени предварително. По време на празничния ден членове от съвета, в ролите си на Купидон, раздаваха валентинки от анонимни обожатели сред класовете.
Новото през тази година бе организираният конкурс "Мистър целувка", в който бяха предизвикани всички момчета в училище. Идеята на надпреварата бе всяко момче да направи възможно най-много снимки с целувки от момичета на отбелязаните пунктове за снимки. Пунктовете бяха два: единият - с фон тематично украсена арка, а другият - с рамка, символизираща любовта. Момчето, което заснеме най-много целувки ще получи и своята награда. Победителят ще се избере след като снимките да бъдат изпратени във FB-страницата на "Радиус".
В междучасията се прожектираха видеоклипове под формата на забавен репортаж от "Телевизия УС", в които двамата водещи - Моника и Николай, обсъждаха различните видове подаръци, които да НЕ подаряваме на Свети Валентин.
Специална тетрадка "Сподели с Ученически съвет" бе изработена от доброволци. В нея всеки можеше да запише своите впечатления от работата на УС.

Преслава Куртева, XIA клас
Председател на УС при СУ "В. Левски"

Традиционно Коледно шоу на УС

За вълшебното предколедно настроение на учениците от СУ "Васил Левски" се погрижи Ученическият съвет. Както всяка година членовете му организират невероятна шоу програма, с която да зарадват публиката си. Шоуто винаги е подготвено от тях. Учениците от съвета се въплъщават в най-различни роли и демонстрират майсторски актьорски умения, признати както от децата в училище, така и от неговото ръководство.
Тазгодишното шоу бе озаглавено "ВкУСно". Целият сценарий бе написан от председателя на съвета - Преслава Куртева (ХIА) и нейния помощник Гергана Златанова (ХIА). За декора се погрижиха останалите членове на Съвета - Йозлем Тунджаева (ХIА), Николай Недев (ХIА), Ренета Николова (ХIА), Моника Генкова (ХIБ) , Калоян Тодоров (ХIА). Плакатът за шоуто бе изработен от Ивелина Белоева (ХIА), презентация - Елица Иванова (ХIА), и представяне - Ренета Николова.
Специален гост, поканен от съвета, който влезе в ролята на Дядо Коледа, бе новият учител по физическо възпитание и спорт - г-н Ренан Молла.
Шоуто разказва историята на Дядо Коледа, който винаги е мечтал да бъде готвач. Не желае повече да раздава подаръци и да се преструва на този, който не иска да бъде. Влиза в изискания руски ресторант "ВкУСно" , където се запознава с различни песонажи. Неочаквана инспекция обаче обърква всичките му планове да се докаже. Мечтата на главния готвач е да получи 5-та звезда Тома, но дали новият готвач от Лапландия няма да предотврати получаването й?
Ето и ролите, в които се превъплътиха членовете на Ученически съвет:
     Калоян Тодоров - Кала Минчевич, шеф готвач
     Гергана Златанова - СУ, шеф (заместник главен готвач)
     Ренета Николова - Жужа, сладкар
     Сибел Абазова - Сибял Абазовна, готвач
     Моника Генкова - Маша Генковоч, готвач
     Йозлем Тунджаева - Йоличка - шеф на салона
     Преслава Куртева - Преся Алексеевна, - сервитьорчето
     Николай Недев - Ника Недевич, собсвеник на ресторант ВкУСно
     Елица Иванова - Елена Ивановна, приятелка на Недевич
     Ивелина Белоева - Настя, дъщерята на шеф готвача
Шоуто се проведе на 20.12. 2019 година в Актова зала на СУ "Васил Левски". Непредвидено спиране на тока накара участниците да изиграят половината си шоу без подготвената презентация и музика. Това не ги смути ни най-малко и те показаха на сцената всичко, за което са се старали месеци наред.
Членове на съвета споделиха, че шоуто може да се гледа в пълния му блясък - с презентация, подготвени клипове и песни, в най-скоро време във фейсбук канала им "РадиУС".

1 ноември - Денят на народните будители в училище

На 31 октомври Ученически съвет при СУ "Васил Левски", отбеляза официалния празник, на който се чества паметта на всички български просветители, книжовници, писатели, публицисти, революционери, патриоти и родолюбци, изиграли роля в запазването и поддържането на българския дух, в организирането и провеждането на борбата за свобода и в пробуждането на националното самосъзнание - Деня на будителите.
Ученически съвет се погрижиха за приятната атмосфера в училище. Банер с надпис "Ден на народните будители" посрещна учениците на главния вход. Балони в цветовете на трибагреника "играеха" весел танц, побутвани от минаващите ученици. Във фоайето на първия етаж бе организирана забавна образователна игра. Учениците имаха възможност да наредят 3 големи пъзела с портрети и мъдри мисли на видни българи.
Във фоайето на втория етаж на видеоекран бяха излъчени проведените от УС в изминалата седмица интервюта с учители и ученици с въпроси, свързани с празника.
"На днешния ден често може да чуем въпроса "Кои са народните будители на днешния ден?" Независимо как ще си отговорим на него, нека помним миналото си и не забравяме онези, за които думата идеал е значела нещо, а родината е била голямата любов и смисъла на живота. Точно заради това избрахме тази година да не празнуваме Хелоуин, а да почетем само и единствено този празник." - сподели Преслава Куртева - Председател на УС.

Ученически съвет при СУ "Васил Левски" Ви кани


Ученически съвет при СУ "Васил Левски" се сдоби с нов член

Днес, 21.10, Ученически съвет при СУ "Васил Левски" се сдоби с нов член! Чаровната Гергана Златанова от IXA клас е новото попълнение на съвета. По време на предизборната кампания всички кандидати изработиха постери и презентации, с които да запознаят своите съученици с техните интереси и бъдещи намерения. С цели 109 гласа Гергана смело поведе напред и спечели ученическите избори!

Съветът може да се похвали и с изцяло ново женско ръководство:
    Председател: Преслава Куртева, XIA клас
    Заместник-председател: Елица Иванова, XБ клас
    Касиер: Ренета Николова, XA клас
    Секретар: Йозлем Юмерова, XIA клас

УЧЕБНА 2019 /2020 ГОДИНА     НОВИЯТ СЪСТАВ НА СЪВЕТА